Praktisch

Parkeren in Middelburg

P-route

Op de toegangswegen naar het stadscentrum staan borden met daarop de P-route. Deze route leidt u snel naar de verschillende parkeerterreinen en -garages. De locaties en de parkeertarieven kunt u nalezen op www.middelburg.nl/parkeren-in-middelburg

Parkeergarages

Wij raden u aan om bij een bezoek aan Middelburg uw auto in een parkeergarage te parkeren. De parkeergarages zijn via de P-route goed bereikbaar en bevinden zich dicht bij het centrum. De parkeergarages zijn het hele jaar open, 24 uur per dag en 7 dagen per week. In de parkeergarages is betaald parkeren van kracht van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Binnenstad

In de gehele binnenstad mag u op straat alleen parkeren in de gemarkeerde parkeervakken. Het betaald parkeren is van kracht van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur. Het tarief en de maximale parkeertijd variëren per locatie (zie tabel in de parkeerfolder). Hoe lang u kunt parkeren en hoeveel u moet betalen staat ook aangegeven op de parkeerautomaat. Bij de parkeerautomaat moet u een kaartje kopen en deze duidelijk zichtbaar achter u voorruit leggen.

Blauwe zone

Net buiten de binnenstad ligt de blauwe zone. Dit is een gebied waar u met een blauwe parkeerschijf uitsluitend aan de blauwe streep maximaal twee uur mag parkeren. Deze schijf is onder andere verkrijgbaar bij de ANWB. In de blauwe zone zijn dezelfde tijden als voor betaald parkeren van kracht: maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur.

Parkeerplaatsen gehandicapten

Gehandicapten met een gehandicaptenparkeerkaart mogen gratis en onbeperkt in parkeervakken op maaiveld hoogte in de binnenstad van Middelburg parkeren. Dit geldt zowel op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen als op de reguliere parkeerplaatsen. Let op: plaats uw gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar achter de voorruit van uw auto.

 

Zon- en feestdagen

Op zon- en nationale feestdagen kunt u in heel Middelburg gratis parkeren. Dit geldt ook voor de parkeergarages.

Betalen

In de parkeergarages betaalt u voor het wegrijden bij één van de automaten. In de garages betaalt u achteraf, voor de werkelijk geparkeerde tijd. Bij de betaalautomaten op straat betaalt u vooraf wanneer u met muntgeld, pinpas of creditcard betaalt. Wij bieden u echter ook de mogelijkheid om met u mobiele telefoon te betalen. In dat geval betaalt u achteraf, voor de werkelijk geparkeerde tijd.

Betalen in parkeergarages

Bij het binnenrijden van de garages ontvangt u een ticket. Met deze ticket betaalt u voor het wegrijden bij één van de automaten. Laat het ticket niet in de auto liggen, soms heeft u het ticket nodig om toegang tot de parkeergarage te krijgen.

Betalen op straat met mobiele telefoon

Parkeert u regelmatig in het centrumgebied van Middelburg? Overweeg dan om u aan te melden bij een van de aanbieders van mobiel parkeren. Hierbij kunt u uw parkeeractie aan- en afmelden met uw mobiele telefoon. Dit kan met sms of via een app. U betaalt per minuut, bijvoorbeeld via automatische incasso.


Voordelen

Het aan- en afmelden met uw mobiele telefoon is eenvoudig. Een belangrijk voordeel van mobiel parkeren is dat u niet meer van tevoren hoeft te bedenken hoe lang u gaat parkeren. Let hierbij wel op het bericht dat u van uw provider ontvangt over de maximale parkeertijd in het gebied waar u parkeert. U betaalt dus per minuut alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd en achteraf,  bijvoorbeeld via automatische incasso. Het zoeken naar kleingeld, vooraf parkeertijd inschatten, parkeerboetes en parkeerbonnetjes bewaren is allemaal niet meer nodig.


Aanbieders

Mobiel parkeren in Middelburg kan via diverse aanbieders. Als u zich bij een van deze aanbieders aanmeldt, kunt u niet alleen in Middelburg, maar in vele plaatsen door het hele land gebruik maken van het mobiel parkeren. Voor meer informatie kunt u terecht op de websites van de aanbieders van mobiel parkeren in Middelburg: www.park-line.nl,www.smsparking.nlwww.parkmobile.nlwww.anwbparkeren.nl en www.yellowbrick.nl.

Informatie

Wilt u nog meer weten over parkeren in Middelburg? Bekijk dan de parkeerfolder (pdf, 2,1 MB) met daarin een plattegrond waarop alle parkeerterreinen en parkeergarages zijn aangegeven. Verder leest u in de folder de parkeertarieven en belangrijke telefoonnummers.