Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum is een feest voor het oog. De wereldberoemde 16e eeuwse wandtapijten, prachtige porselein- en schilderijenverzamelingen, verrassende mode- en streekdrachtenpresentaties en kabinetten met zeldzame schatten uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika bieden nieuwe perspectieven op de geschiedenis van Zeeland. Naast de vaste collectie zijn er in het museum vernieuwende tentoonstellingen te zien waarin ook de collectie op een onverwachte manier wordt gepresenteerd.

 

Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In de middeleeuwse abdij ontdek je onverwachte eigenschappen van Zeeland: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, schilderijen en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. 

De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. De topstukken van het Zeeuws Museum zijn de vijf wandtapijten die tussen 1593 en 1604 werden vervaardigd voor de Staten van Zeeland. Ze beelden in levendige kleuren en tot in de kleinste details de Zeeuwse strijd tegen de Spanjaarden ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog uit.


Vergeet niet tijdens uw bezoek de verse streekproducten in het museumcafé te proeven. In de zomer is het uitstekend vertoeven op het terras aan het sfeervolle abdijplein. 

In de museumwinkel zijn originele Zeeuwse cadeaus te verkrijgen.