Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum is een feest voor het oog. De wereldberoemde 16e eeuwse wandtapijten, prachtige porselein- en schilderijenverzamelingen, verrassende mode- en streekdrachtenpresentaties en kabinetten met zeldzame schatten uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika bieden nieuwe perspectieven op de geschiedenis van Zeeland. Naast de vaste collectie zijn er in het museum vernieuwende tentoonstellingen te zien waarin ook de collectie op een onverwachte manier wordt gepresenteerd.

 

In het eigentijdse museumcafé kunt u genieten van verse streekproducten. Hier bevindt zich ook de mediatheek met informatie over de collectie, films en leuke spelletjes. In de zomer is het uitstekend vertoeven op het terras aan het sfeervolle Abdijplein. In de museumwinkel heeft u volop keuze uit hedendaagse Zeeuwse producten en prachtige boeken.

 

Rondleidingen

Het Zeeuws Museum heeft diverse interactieve rondleidingen in het Nederlands, Engels of Duits. Standaard zijn er rondleidingen over de topstukken van het museum en één over de prachtige wandtapijten. Bij tentoonstellingen worden losse rondleidingen georganiseerd. Er zijn speciale rondleidingen voor leerlingen van alle leeftijden en typen onderwijs.

 

Rolstoeltoegankelijk

Het museum is toegankelijk voor rolstoelen met een draaicirkel van maximaal 1,50. Het museum beschikt zelf over twee rolstoelen.