Fiets- en wandelroutes

Middelburg is als centraal punt van het eiland Walcheren een ideale plek om meer van de Zeeuwse pracht te ontdekken. Per fiets bevindt u zich bij het verlaten van de stad al in het prachtige rustgevende landschap. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht naar het de prachtige plaatsjes Veere, Domburg, Westkapelle en naar de Vlissingse kust. Of (voor de fanatiekere fietsers)  een rondje om het eiland Walcheren. 60 kilometer langs alle Walcherse kustplaatsen.

 

Rondje Walcheren

Van Middelburg naar Veere, Vrouwenpolder, Oostkapelle,Domburg, Westkapelle, Zoutelande, Vlissingen en weer terug. Een hele ronde is zo'n 60 kilometer lang. Onderweg kun je boven op de duinen pauzeren of even afkoelen met een frisse duik in zee. 

 

Vele wandel- en fietsboekjes te koop bij de Tourist Shop

Bij de Tourist Shop in Middelburg zijn allerlei boekjes met de mooiste wandel- en fietsroutes te verkrijgen. Kom eens langs op Markt 51 in Middelburg. 

 

Thematische Stadswandelingenboekjes 

Met de thematische wandelboekjes van de Tourist Shop (€2,50) kunt u zelf op pad in Middelburg. 

 

1. Beroemde Middelburgers
2. Wederopbouw
3. Maritiem Middelburg
4. Monumenten
5. Kerken van Middelburg 
6. Markten en pleinen
7. De Bolwerken
8. Moderne architectuur
9. Drie Middelburgse wijken
10. Sprekende gevels

 

De routes voeren u vooral langs historische bezienswaardigheden in de binnenstad. U loopt in ongeveer een uur tot anderhalf uur door de binnenstad en ziet telkens een ander aspect van de rijke Middelburgse geschiedenis.