Erfgoed Zeeland

Erfgoed zit in ons hart en we zetten ons er iedere dag weer voor in. Wij zijn het centrale aanspreekpunt voor het erfgoed in Zeeland. In dialoog met de samenleving geven wij betekenis aan het erfgoed en zorgen we ervoor dat het beschermd, benut en beleefd kan worden. Wij verbinden mensen en organisaties en staan voor een duurzame erfgoedzorg. Wij zijn Erfgoed Zeeland.
 
Als aanspreekpunt en kenniscentrum voor het Zeeuwse erfgoed informeren, adviseren en ondersteunen wij erfgoedbeheerders, erfgoedprofessionals, erfgoedvrijwilligers, monumenteigenaren, onderwijsgevenden, overheidsmedewerkers en iedereen die zich inzet voor het erfgoed. Zo dragen we samen zorg voor het rijke en diverse erfgoed van Zeeland.
 
Onze locatie is de herbestemde gemeentelijke brandweerkazerne aan de rand van de historische binnenstad. Ons gebouw is niet dagelijks geopend voor rondleidingen en bezichtigingen. Wel worden er lezingen en cursussen gehouden voor erfgoedmedewerkers en depotrondleidingen voor het onderwijs. Wij organiseren ook evenementen in ons gebouw. Hou onze agenda in de gaten en blijf zo op de hoogte.

 

Erfgoed Zeeland