Archief

Wandelen langs de huizen van beroemde Middelburgers

Nu er nog geen stadswandelingen met gids mogelijk zijn, zijn er legio manieren om de stad individueel te ontdekken. Wil je de stad bekijken vanuit een bijzonder perspectief? Ga dan op pad met onze thematische wandelboekjes. Uit de 15 thema’s stellen we vandaag aan je voor: Beroemde Middelburgers.

 

Zoals de meeste steden kent ook Middelburg beroemde zonen en dochters. Kunstenaars, staatslieden en anderen, die in Middelburg geboren zijn of er gewoond hebben. Dat loopt uiteen van schrijvers als Pieter Cornelis Boutens en Jacob Cats, schilders als Adriaen van der Venne, Barend Cornelis Koekkoek, Engel Hoogerheyden en Adriaan Coorte, politici als Pieter Lodewijk Tak en Floor Wibaut tot wetenschappers als Isaac Beekman en Zacharias Jansen. Ook brengt de route je langs het geboortehuis van Etty Hillesum.

 

Het wandelboekje Beroemde Middelburgers (geschreven door voormalig stadshistoricus Peter Sijnke) leidt je vanaf de Markt langs prachtige locaties in de stad, waaronder de Bolwerken, de Herengracht, de Molstraat,  het abdijplein en het Koorkerkhof. In het boekje lees je korte verhalen over de beroemde personen die in Middelburg opgroeiden, werkten of hun wieg hebben staan. 

 

 15 Wandelboekjes om individueel de stad te ontdekken

 

Het wandelboekje ‘Beroemde Middelburgers’ is te koop bij Tourist Info Middelburg (Markt 51). Naast deze editie zijn er nog 14 thematische wandelboekjes verkrijgbaar. 

 

Tourist Info Middelburg
Markt 51
+31 (0)118 - 674 300
info@touristinfomiddelburg.nl