Tusky + Tarzan & the Beachwaiters +Hendheving

PUNKROCK WERVELWIND

Sinds hun start in 2016 heeft Tusky geen moment stilgezeten. Met twee LP’s en een EP op zak mag het zeer duidelijk zijn dat de band hun honger voor luide, snelle en furieuze punkrock blijft voeden en nu terug is met hun nieuwe LP: ‘Tusky’.

 

Nederlandse, Belgische en Duitse festivals als Noorderslag, Zwarte Cross, Jera on Air, MadNes, en vele Europeese clubs zijn getuige geweest van de punkrock wervelwind die hun podia vernietigt. Stukje bij beetje winnen ze de harten van veel nieuwe luisteraars en breiden ze hun fanbase uit door zowel op als naast het podium de beste versie van zichzelf te zijn.

 

Nu, met hun nieuwe album, hebben ze de eer en het genoegen gehad om samen te werken met Adrian Bushby (Foo Fighters, Spice Girls, Muse e.a.) die de band heeft geholpen het perfecte geluid te vinden voor dit stukje bruine kunst; de heerlijke mix tussen hun oude platen en de nieuwe - ruige en vieze rock, woest gepolijst tot een punkrock pareltje dat wordt gereleased door Suburban Records.

Gewapend met twaalf nieuwe tracks is de band klaar om hun liveshow naar een hoger niveau te tillen. Meer band, meer energie, meer entertainment en vooral: meer Tusk!

 

SUPPORT: TARZAN & THE BEACHWAITERS + HENDHEVING

Tarzan & the Beachwaiters

 

Tarzan & the Beachwaiters brengen de ultieme strandervaring tot leven met hun extravagante punk/alternative rock anthems. Beeld je in: dansend naast bulderende golven, zwetend op een zonovergoten palmenstrand en met een kokosnoot vol rum in je hand. Deze bad-ass strandwachten, gedreven door NOFX-vibes, nemen je mee terug naar het strand, waar je ook bent. Let’s go fucking surfin’ with Tarzan & the Beachwaiters!

Het begon allemaal in 2018 op het zonnige strand van Walcheren, waar de drie beachwaiters als strandwacht werken. Tarzan, met z’n dreads, die graag in hoge dingen klimt, Demo Man die alles wat zijn ogen zien sloopt en Mr. Dynamitri die een dag altijd knallend laat verlopen. Ze speelden alle drie al in een andere band, ‘Bad Ragaz’, maar wilden soms ook wat minder zware en heftige muziek maken. Na wat late zomeravondjes jammen kwam daar de sound uit die je nu nog steeds kunt horen!

Na hun selftitled debuut EP in 2019 hebben de lifeguards meerdere videoclips gereleased die te zien zijn op YouTube. Op 2 april 2021 speelden Tarzan & the Beachwaiters hun gloednieuwe protestlied ‘SK8 M8’ live in de studio bij 3FM. In 2022 kwam hun eerste full length ‘Wack Lines, Salty Dreads & Thanks For All The Stitches’ uit. Afgelopen september is de double single ‘Let’s Go Surfin’ uitgekomen!

 

HendHeving

In 2021 ontstaan en er gelijk vol voor gegaan: Een halve liter punkrock, een vleugje metal en wat flauwe humor bleek het ideale recept waarmee de 3 heren van HendHeving al menig podium veroverde.

Dit Zeeuws-Vlaamse trio maakt met hun eigen catchy punk rock en af en toe een eigenwijze cover furore in verschillende zaaltjes, cafés en schuren! In mei '23 kwam de eerste EP ‘Hevers of the Hend’ uit, welke door de al trouwe schare aan fans en nieuwe luisteraars zeer goed werd ontvangen. In januari '24 is het repertoire uitgebreid met 2 nieuwe singles en in de loop van dit jaar wordt ook aan de opnames van de eerste langspeelplaat begonnen. Tussendoor blijven de mannen on the road om her en der feestjes te bouwen; We Heve Hend!