StoryTrail Theaterwandeling Middelburg

Op zondag 5 mei kan je samen met verhalenverteller Johannes van Theatergezelschap Stadsavonturen een duik nemen in de geschiedenis van Middelburg. Tijdens de StoryTrail Theaterwandeling beleef je de mooiste historische verhalen uit de stadsgeschiedenis.

Op de gevel van het Middelburgse stadhuis staat een lange rij graven en gravinnen. De negende van links is Graaf Willem de Tweede. Ooit zwaaide hij de scepter in Zeeland. Hij was Koning van Duitsland, en hij had zelfs Keizer kunnen worden. Maar het liep slecht met hem af. Hoe dat precies is gegaan? Dat is een van de dingen die je gaat ontdekken tijdens de StoryTrail Theaterwandeling.

Verteller Johannes laat je de opkomst en ondergang van Graaf Willem in geuren en kleuren beleven. Maar dat is lang niet alles, want gaandeweg deze vertelwandeling ga je kennismaken met nog veel meer historische Middelburgers. Je komt oog in oog te staan met uitvinders, ontdekkingsreizigers, stoere matrozen en sluwe oplichters. Voor je het weet, zit je middenin een spannend historisch avontuur.

Hoe dat allemaal gaat aflopen? En wat je van al die historie tegenwoordig nog terug kunt zien in de stad? Je ontdekt het tijdens de StoryTrail Theaterwandeling Middelburg, een bijzondere belevenis voor iedereen die houdt van geschiedenis en sterke verhalen.

De StoryTrail Theaterwandeling Middelburg begint op zondag 5 mei 2024 om 11:00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/middelburg.