Jean Monnet-lezing #3: Heeft vlees toekomst?

Woensdag 1 April Heeft vlees toekomst? Hans Dagevos, Wageningen University & Research
Vlees lijkt weinig toekomst te hebben in discussies over ons voedsel in de wereld van (over)morgen. Steeds meer mensen zeggen minder vlees te eten. Maar de vleesconsumptiecijfers blijven hoog in Nederland. Hebben vleesminnaars het gelijk dan aan hun kant of groeit vleesverminderen toch uit tot de nieuwe standaard? Consumptiesocioloog Hans Dagevos neemt u mee in de wereld van de carnivoren, flexitariërs en veganisten en presenteert de meest recente trends.

 

Over de Jean Monnet lezingenserie

De landbouw zit in een crisis. Na een tumultueuze herfst waarin stikstof de hoofdrol speelde, maken de boeren zich op voor nieuwe acties dit voorjaar waarbij het zal gaan over de te lage prijzen die er wij voor hun producten betalen.  UCR nodigt u uit voor drie lezingen over de toekomst van ons voedsel: hoe zorgen we ervoor dat ons voedsel gezond en duurzaam wordt én dat onze boeren er een fatsoenlijke boterham mee kunnen verdienen?

 

Algemene info

19.30-20.30  (inloop vanaf 19.00)
Toegang gratis, aanmelden via reception@ucr.nl 
Info over de lezingenserie: h.lelieveldt AT ucr DOT nl