Snelkeuzes

Middelburg 800

In 2017 vieren we dat Middelburg precies achthonderd jaar stadsrechten heeft. Dit jubileum wordt kracht bijgezet met allerlei festiviteiten. Naast veel terugkerende feesten en festivals worden er speciaal voor 'Middelburg 800' bijzondere activiteiten georganiseerd: een sportweek, het introfestival en Waterlicht door Daan Roosegaarde. Daarnaast zijn er vele andere initiatieven die het jubileumjaar aangrijpen om Middelburg een prachtig jaar te bezorgen.

 

Er wordt speciaalbier gebrouwen, chocolade gemaakt, muziektheater uitgevoerd en er worden tentoonstellingen

georganiseerd over Johannes Goedaert en over de Joden in Middelburg. Loesje komt met een nieuwe spreuk, het

Middelburgs Theater speelt voorstellingen, de speciaal gekweekte Rosa Middelburg wordt officieel gedoopt en het NK Standwerkersconcours wordt gehouden.

 

De Sterrenwacht komt met een publieks-activiteit, de Kunstmanifestatie Façade pakt uit, de middelbare scholen organiseren een scholierenfestival, er is een achtdelige lezingencyclus over de geschiedenis van de stad, uitmondend in de introductie van het boek over achthonderd jaar Middelburg. Er worden nieuwe stadswandelingen ontwikkeld en georganiseerd, films gemaakt en vijfentwintig kunstenaars stellen vragen aan de stad.

Daar blijft het niet bij: nog dagelijks worden nieuwe ideeën ontwikkeld en komen particulieren, ondernemers en organisaties met verrassende activiteiten en producten.

 

Kijk ook op www.middelburg800.com