Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland - SCEZ - is het aanspreekpunt en kenniscentrum voor het erfgoed in Zeeland.  De SCEZ en haar medewerkers maken zich sterk voor een goede erfgoedzorg in Zeeland. Dit doen zij vanuit een herbestemde locatie aan de rand van de historische binnenstad. Het markante gebouw heeft jarenlang de bestemming gehad van gemeentelijke brandweerkazerne, de A.J.W. Mathijssen-kazerne.

 

Een kijkje bij de SCEZ?

 

Het gebouw van de SCEZ, Het Schuitvlot aan de Looierssingel,  is niet dagelijks geopend voor rondleidingen of bezichtigingen. Wel worden er zo nu en dan open dagen, lezingen of cursussen gehouden. Bent u geïnteresseerd in een kijkje achter de schermen? Neem dan contact op met de SCEZ.

 

Wat doet de SCEZ? 

 

De SCEZ geeft op praktische wijze uitvoering aan het provinciaal beleid op het terrein van cultureel erfgoed. Zij is de belangrijkste samenwerkingspartner van de Provincie Zeeland bij het realiseren van de provinciale ambities op dit gebied. De ambities zijn duidelijk: een zo gevarieerd en zo gespreid mogelijke cultuurparticipatie en versterking van de culturele factor in de samenleving. 

 

 Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland