Rondleiding wandtapijten

Vanwege de coronamaatregelen is het Zeeuws Museum gesloten en zijn de rondleidingen niet mogelijk.

Hopelijk verandert dit snel en kunt u aan de hand van de onderstaande informatie vast wat inspiratie op doen!

 

In het centrum van Middelburg vindt u een prachtig abdij. De abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit Vlaanderen (Norbertijnen). De abdij is nu voor een groot deel in gebruik als provinciehuis. Daarnaast zijn er drie kerken en het Zeeuws Museum in gehuisvest. 

 

De unieke 16e eeuwse wandtapijten van het museum zijn absolute topstukken. Daarna bezoekt u het provinciehuis met de Statenzaal en wandelt door de eeuwenoude Kloostergangen naar de idyllische kruidentuin. Ook betreedt u de crypte in de kelder en bekijkt u de drie, totaal verschillende, kerken die onderdeel vormen van het complex. Bezoek de 16e eeuwse wandtapijten van het Zeeuws Museum en de wandtapijten van het Stadhuis samen met een korte stadswandeling door Middelburg. 

 

De Zeeuwse wandtapijten zijn de topstukken van het Zeeuws Museum. De zes tapijten vertellen over de strijd van de Zeeuwen tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog. Zij maken onderdeel uit van een unieke serie vervaardigd tussen 1593 en 1604 in opdracht van de Staten van Zeeland. 

 

We starten in het Stadhuis, bekijken daar de wandtapijten en wandelen naar de Abdij,  door de eeuwenoude Kloostergangen naar de idyllische kruidentuin. Ook bekijkt u de drie, totaal verschillende kerken die onderdeel vormen van het complex.