Park Toorenvliedt

Park Toorenvliedt is bij uitstek een ontmoetingsplaats. U kunt hier heerlijk wandelen, even tot rust komen op een bankje of op de grote speelweide. Kinderen kunnen vanaf de eerste bunker bij de hoofdingang een speurtocht langs de bunkers maken. 

 

Binnen het park wisselen stukken met bomen, open weides en waterpartijen elkaar af. Het park hoort bij het landhuis Toorenvliedt dat in de 18e eeuw is gebouwd. Het staat nog even parmantig en fier tussen het groen als toen. In WOII was het landhuis de Duitse commandopost voor Walcheren en de Bevelanden.

In het park zelf zijn veel bunkers aangelegd en ook die zijn nog grotendeels intact. Er is een thematische wandeling langs deze bunkers gerealiseerd door de Stichting Bunkerbehoud. Via de smartphone komen bij elke bunker berichten binnen met beelden of verhalen. Voor kinderen is er een speurtocht door het park waarbij ze gaandeweg alle bunkers ontdekken.

 

Bij een aantal van de bunkers zijn speelvoorzieningen aangelegd zoals een tokkelbaan en ene glijbaan. In een van de bunkers is een klein museum ingericht. Het was vroeger een communicatiebunker en de inrichting is nog precies zoals in de periode 1940-1945. Het bunkermuseum heeft geen vaste openingstijden. Een bezoek is aan te vragen via de site van Stichting Bunkerbehoud.

 

Bekijk de flyer van Park Toorenvliedt

 

Flyer Park Toorenvliedt (NL)
Flyer Park Toorenvliedt (ENGLISH)
Flyer Park Toorenvliedt (DEUTSCH)
Flyer Park Toorenvliedt (FRANCAIS)