Museum Arnemuiden

Het oude stadhuis van Arnemuiden en de arbeiderswoning er tegenover herbergen het Historisch Museum Arnemuiden. De thema's visserij en klederdracht komen uitgebreid aan bod. Voorwerpen uit de bloeitijd van Arnemuiden, zoals grafzerken, schilderijen, een kanon en zeer bijzondere tegeltjes laten de bezoeker uitgebreid kennismaken met de rijke geschiedenis van Arnemuiden.

 

Historische personen

Er wordt aandacht besteed aan historische personen die een bijzondere relatie hebben met Arnemuiden of Kleverskerke, zoals ambassadeur Maurits van Vollenhoven. U krijgt altijd een rondleiding door het hele museum.

 

Streekdrachten
Het museum heeft net een nieuwe afdelingen streekdrachten geopenend. Hier vindt u de meest uitgebreide tentoonstelling over streekdrachten van Zeeland. De tentoonstelling leidt u langs een viertal scenes die de geschiedenis van de Arnemuidse streekdracht vertellen.

 

Arbeiderswoning ’t Uusje van Eine' 
Wie ’t Uusje van Eine' (het huisje van Hendrik) binnengaat, stapt binnen in het alledaagse leven tijdens de negentiende eeuw. De inrichting met authentieke gebruiksvoorwerpen geeft een indruk van de leefstijl van de vroegere bewoners van Arnemuiden. Tijdens de openingstijden van het museum is het mogelijk met een vrijwilliger een rondleiding door het huisje te maken.

 

Voor meer info, Museum Arnemuiden