Fietstocht met gids door Middelburg & Walcheren

Ontdek Walcheren op de fiets! Tijdens de fietstochten Maritieme Historie & Slag om de Schelde en Middelburg, Veere & de Zeeuwse Delta maakt u onder begeleiding van een gids een prachtige tocht over het eiland Walcheren. 

 


Voor groepen is het op aanvraag mogelijk om een fietstocht  in te plannen. Stuur een mail naar info AT touristinfomiddelburg DOT nl

Duur en afstand


De fietstocht bedraagt 25 kilometer en duurt zo'n 2,5 uur.


Eigen benodigdheden


U toert op uw eigen fiets. U doet er goed aan om drinken mee te nemen en eventueel regenkleding. Een fiets met versnelling is raadzaam i.v.m. de soms stevige Zeeuwse wind.

 

Kinderen


Deze fietstocht is geschikt voor kinderen van ca. 12 jaar (en naar eigen inschatting van het trapvermogen van uw dochter of zoon)

  

Maritieme Historie & Slag om de Schelde


U fietst door de monumentale binnenstad van Middelburg, over de robuuste zeedijk en boulevard van Vlissingen, langs het water en het bunkerpad. Bij karakteristieke punten hoort u verhalen van het roemrijke Zeeuwse maritieme verleden. Daarnaast is er aandacht voor 75 jaar vrijheid na de Tweede WO met de ‘Slag om de rivier de Schelde’ en de impact die de oorlog heeft gehad in beide steden en op het schiereiland Walcheren. 

  

Middelburg, Veere & de Zeeuwse Delta: historie en natuur

 

U fietst door de monumentale binnenstad van Middelburg en door het schilderachtige Veere. U ziet en voelt het rijke verleden nog nazinderen. U toert over mooie groen omzoomde binnenwegen, door bos en natuurgebieden, langs akker en weiland.Aan de oever van het Veerse Meer hoort u over de Deltawerken. Een tocht met voor elk wat wils!