Jean Monnet-lezing #2: De toekomst van gezond eten

Woensdag 4 maart: De toekomst van gezond eten. Joreintje Mackenbach, Amsterdam UMC

Met dank aan de toegenomen welvaart ervaren we nauwelijks meer voedselschaarste. Integendeel; we kunnen tegenwoordig op elk moment van de dag consumeren. Op het tankstation, in de bouwmarkt, bij de kassa van de supermarkt, op het treinstation – overal moeten we de verleiding van smakelijk en goedkoop eten en drinken proberen te weerstaan. Epidemioloog Joreintje Mackenbach legt uit hoe onze voedselomgeving onze eetkeuzes beïnvloedt en op welke manieren we deze omgeving weer gezonder kunnen maken.

 

Over de Jean Monnet lezingenserie

De landbouw zit in een crisis. Na een tumultueuze herfst waarin stikstof de hoofdrol speelde, maken de boeren zich op voor nieuwe acties dit voorjaar waarbij het zal gaan over de te lage prijzen die er wij voor hun producten betalen.  UCR nodigt u uit voor drie lezingen over de toekomst van ons voedsel: hoe zorgen we ervoor dat ons voedsel gezond en duurzaam wordt én dat onze boeren er een fatsoenlijke boterham mee kunnen verdienen?

 

Algemene info

19.30-20.30  (inloop vanaf 19.00)
Toegang gratis, aanmelden via reception@ucr.nl 
Info over de lezingenserie: h.lelieveldt AT ucr DOT nl