Ijsbaan op de Markt

Schaatsen op de Markt in Middelburg, ook dit jaar kan het weer! Van 28 november tot en met 14 januari 2018 . Met ook dit jaar weer een curlingbaan. Kortom volop schaatsplezier en winterpret op de Markt in Middelburg. 

 

Openingstijden

Bekijk hier de actuele openingstijden per dag


Website

Bekijk hier de website van de Ijsbaan voor meer informatie

 

Programma

 

 

Woensdag 12 december, 19.00 – 22.00 uur
Riengrieë op ’t ies

Na het succes van vorig jaar zal vanavond de 2e editie van het Riengrieë op ’t ies op het ijs plaatsvinden. In samenwerking met de Zeeuwse ringrijders vereniging wordt er in verschillende categorieën gestreden om ludieke prijzen.


Zaterdag 15 december, 11.00 – 20.00 uur

Ijstijd-spektakeldag
Vandaag de ijstijd-spektakeldag. De landelijke sponsoren van ijstijd zullen zich vandaag presenteren met tal van leuke en interactieve spelen op en rond het ijs. Zo is er de ijstijd kidsclub jumpchallenge, Trachitol schaatskoorts foto, de KPN Sven Kramer schaatsstoel, Crocky Ice bikes, Tonzon opwarmhoek en de 100% NL Freestyle clinic.

Maandag 17 december, 10.00 – 16.00 uur
Ontmoetingsdag voor ouderen

Dat ouderen steeds meer in een isolement is inmiddels helaas geen nieuws. Op deze dag gaan we een groot deel van de Middelburgse ouderen een gezellige en nostalgische dag bieden met tal van verassingen. Zo gaan ze in het nostalgisch foto atelier op de foto met de kerstman en krijgt men gelijk de foto mee, is er muziek en gaat men in de arrenslee een rondje over het ijs. Voor de deelnemers wordt er een Oudhollandse lunch verzorgd en krijgen ze natuurlijk warme chocomel met slagroom en oliebol. Deze dag is voor iedereen toegangkelijk dus kom gerust sfeer proeven.

Vrijdag 21 december, 14.00 – 20.00 uur

Opening reuzenrad
Dit jaar plaatsen we achter de ijsbaan een reuzenrad van 22 meter. Tot en met 30 december kun je dus dagelijks achter de ijsbaan een rondje draaien in het rad met een prachtig uitzicht op sfeervol Middelburg.Zaterdag 22 december
Live-optredens wintercafé

Ook dit jaar enkele live optredens in het Wintercafé van de ijsbaan. Deze middag een akoestische sessie van Dylan en Niels van Smout. Kerstsong, rockklassiekers en verassende nummers tijdens een optreden.


Zaterdag 22 december, 12.00 – 16.00 uur

Sprookjesdag

Na het succes van enkele jaren geleden gaan we ook dit jaar weer een sprookjes tocht doen door betoverend Middelburg. Bij de kassa van de ijsbaan kun je je route ophalen om op zoek te gaan naar verschillende sprookjes. Verzamel van alle sprookjes een handtekening en als je terugkomt wacht je een leuke verassing.

 

Zondag 23 december, 15.00 – 17.00 uur
Snertzingen met popkoor X-Stream

Achter de tent in het zicht van het reuzenrad en naast de glühwein stand treedt popkoor X-treme op. Sfeervolle kerstsongs, Hollandse klassiekers en popnummers waarmee je heerlijk mee kunt zingen. Uiteraard voldoende erwtensoep en glühwein om de kelen te smeren…

 

Zondag 23 december, 19.00 – 22.00 uur
Silent Disco

Voor het eerst dit jaar zullen we de muziek op de ijsbaan uitzetten met wel een heel goede rede. Vanavond is het namelijk Silent disco on ice. We beleven hiermee een primeur door de eerste silent disco te organiseren on ice. DJ Nicky zorgt voor de vrolijke klanken die je op de koptelefoon zult ontvangen. Zwieren of zwaaien, Dansen of Sjansen het kan vanavond allemaal on ice. Aan de silent disco zijn geen extra kosten verbonden.je heerlijk mee kunt zingen. Uiteraard voldoende erwtensoep en glühwein om de kelen te smeren…

 

Maandag 24 december, 19.00 - 02.00 uur
Kerstnacht-schaatsen

Het is kerstnacht en de ijsbaan zal vanavond/vannacht to 02.00 uur geopend zijn. Middelburg is deze nacht sfeervol en druk. Wij bieden u op de ijsbaan een feest waarbij kerst, classics en rock in één vertegenwoordigd zullen zijn. Kom Hossen en dansen op de muziek uit vervlogen tijden met een vleugje nieuwe muziek….Die veruckte Weinachtsparty. Aan de party zijn geen extra kosten verbonden.

Dinsdag 25 december, 11.00 - 17.00 uur

Kerstmuts-schaatsen
1e kerstdag zijn we geopend en voor iedereen die komt schaatsen zorgen wij voor een mooie kerstmuts om de kerstsfeer te vergroten.

Woensdag 26 december, 11.00 - 17.00 uur

Kerstmuts-schaatsen
2e kerstdag zijn we geopend en voor iedereen die komt schaatsen zorgen wij voor een mooie kerstmuts om de kerstsfeer te vergroten.

Vrijdag 28 december, 19.00 - 23.00 uur
Kerstmuts-schaatsen

Op deze vrijdag avond staat hij weer in de tent..DJ Dumpmaster. Deze bekende Middelburgse DJ mixt de klanken van Soul en rock moeiteloos in elkaar over en weet een sfeer te creëren waarbij iedereen zich thuis voelt.