Expositie Edith Snoek

GalerieGerritse heropent de deuren met een expositie van Edith Snoek. Nadat we een periode de deuren hebben gesloten in verband met de  coronamaatregelen, zijn we blij dat we vanaf mei 2021 de galerie kunnen heropenen met een nieuwe tentoonstelling. In deze expositie zijn schilderijen te zien van Edith Snoek.

Voor meer informatie over onze actuele openingstijden en het aantal personen dat wij mogen ontvangen verwijzen wij u graag naar onze website. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM.

De tentoonstelling is te zien van zondag 2 mei tot en met zaterdag 26 juni 2021. Edith Snoek werkt aan verschillende series. Bekend zijn vooral haar meisjes en jonge vrouwen.  Kwetsbaarheid, schoonheid en vervreemding zijn haar uitgangspunt. Vaak bereikt zij dit door meerdere bijna identieke "portretten" naast elkaar te schilderen. De modellen zijn geen bestaande personen maar zijn door hun manier van schilderen abstract en universeel. Zij lijken onderkoeld, in gedachten, dromerig, in zichzelf.

Naast deze serie werkt Edith ook aan een serie die ze "landschappelijk" noemt. Ook hierin zijn verstilling, leegte en kwetsbaarheid uitgangspunten. Edith Snoek studeerde aan de KABK in den Haag waar ze in 2003 afstudeerde.  Sinds die tijd exposeert ze in binnen en buitenland. In 2012 deed ze mee aan het programma 'Sterren op het doek' waar ze Caroline Tensen schilderde en Caroline het schilderij mee naar huis nam. 

Recent is Edith in Zeeland komen wonen en zullen zowel de Zeeuwse meisjes als de Zeeuwse landschappen haar werk  gaan beïnvloeden.