Actueel

Welkom in het andere Middelburg

De zomer van 2020 wordt een bijzondere. We kunnen samen genieten van wat er allemaal kan in onze binnenstad, en doen dat op een bewuste manier. Zo houden we het gezellig en blijven we verspreiding van het coronavirus tegengaan.

 

Cafés, restaurants en terrassen

 

In Middelburg vindt u deze zomer veel grote terrassen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de horeca. De stoelen en tafels staan binnen en buiten op de goede afstand. Laat u ze zo staan?

In Middelburg volgen we de richtlijnen van
het RIVM. Dat betekent: 1,5 meter tussen de gezelschappen, maximaal 2 mensen aan één tafel, tenzij mensen uit 1 huishouden afkomstig zijn. Deze spelregels en die van de locatie zelf kunt u vinden bij de ingang of kunt u navragen bij een medewerker.

 

Cultuur en attracties

 

Veel culturele instellingen en attracties zijn in aangepaste vorm open. Bezoek eerst hun website of bel van te voren. Meestal is het nodig een kaartje te reserveren.

Op www.uitinmiddelburg.nl vindt u veel toeristische tips op een rij.

 

Beste moment

 

Op donderdag en zaterdag is het meestal druk in de binnenstad. Kom bij voorkeur op een andere dag.

 

Beste plek

 

Middelburg is prachtig, ook buiten de winkel- straten. Sla de mooie monumentenstraten en bolwerken niet over. Ook een aanrader als u het in de winkelstraten even te druk vindt.

 

1,5 meter

 

In heel Middelburg geldt: houd 1,5 meter afstand!

 

Fietsen P

 

In het kernwinkelgebied mag u niet fietsen en het is verboden om er uw fiets te parkeren. Check de plattegrond voor de locatie van fietsparkeerplaatsen.

 

Fietsring

 

Met gele borden is een fietsring rond het kernwinkelgebied uitgezet. Zo fietst u om het gebied heen en kiest u een fietsparkeerplaats in de buurt van uw bestemming.

 

Winkelen

 

Het kernwinkelgebied is voetgangersgebied. Houd rechts en geef elkaar 1,5 meter de ruimte. In de winkels vindt u spelregels. Ze zijn er voor uw gezondheid en die van de medewerkers.

 

 

Meer online informatie

 

Gemeente Middelburg
https://www.zeelandveilig.nl/veelgestelde-vragen

Informatiepunt op de Markt: Tourist Info Middelburg


Zijn er vragen tijdens uw bezoek aan onze stad. Tourist Info Middelburg is te vinden op Markt 51 (in boekhandel de Drvkkery).