Actueel

Welkom in het andere Middelburg

Ook in Middelburg willen we verspreiding van het coronavirus tegengaan. Daarom gelden er extra spelregels en adviezen.

U vindt ze op de website van het RIVM. Wat betekent dit voor uw bezoek aan de binnenstad van Middelburg?

Beste moment

Op donderdag en zaterdag is het meestal druk in de binnenstad. Kom op een andere dag om drukte te vermijden. Ochtenden zijn meestal rustiger dan middagen.

Beste plek

Bezoekt u Middelburg? We hebben maar liefst 1154 rijksmonumenten in de stad. Sla de mooie monumentenstraten en bolwerken niet over. Ook een aanrader als u het in de winkelstraten even te druk vindt.

Fietsen

Het hele kernwinkelgebied is voetgangersgebied. U mag hier niet fietsen en u mag geen fietsen parkeren in de winkelstraten. De gemeente heeft daarom extra fietsparkeerplaatsen aangelegd: op het Damplein, achter het Stadhuis, onder de Lange Jan en bij de Kloveniersdoelen. Ook de andere fietsparkeerplaatsen buiten de winkelstraten mogen gebruikt worden. Denk aan de Stroopoortgang (naast de HEMA), de Nieuwstraat (naast de Gasthuiskerk), de Koorkerkstraat (tegenover de Wereldwinkel) en de Lange Noordstraat (naast het Stadhuis). U kunt uw fiets ook parkeren in een bewaakte fietsenstalling. Deze ligt aan het Zusterplein, achter de Markt.

Parkeert u uw fiets toch in de winkelstraat, dan kunt u een label aan uw fiets bevestigd krijgen, met daarin het verzoek hem voortaan op een andere plek te parkeren. Ook kan uw fiets verwijderd worden. U kunt de fiets dan ophalen op het Zusterplein. Mochten deze maatregelen onvoldoende helpen, dan gaan onze handhavers over tot het geven van een bekeuring.

Fietsroute

Wilt u zo dicht mogelijk bij uw plaats van bestemming komen op de fiets? Rondom het kernwinkelgebied is met gele borden een doorgaande fietsroute aangegeven. Zo fietst u om het gebied heen en kiest u een fietsparkeerplaats in de buurt van uw bestemming.

 

Winkelen

Het kernwinkelgebied is een voetgangersgebied. Zoveel mogelijk obstakels zijn weg, zodat voetgangers de ruimte hebben en elkaar ruimte kunnen geven.  De winkels hebben allemaal hun eigen spelregels. Deze hangen bij de deur. Denk aan het aantal mensen dat naar binnen mag, of een mandje verplicht is, de mogelijkheid om handen te desinfecteren enzovoort. Respecteert u deze spelregels alstublieft. Advies voor als u naar binnen gaat: draag een mondkapje. Op straat verzoeken wij u: houd rechts en geef elkaar de ruimte.

Horecabezoek

Vanaf woensdag 14 oktober 2020 zijn horecagelegenheden, vanwege de nieuwe coronamaatregelen, gesloten.  Eten afhalen en/of laten bezorgen is nog wel mogelijk.

Overnachten

Overnachten in Middelburg is mogelijk bij een van de vele hotels, B&B’s, de vakantieparken in de buurt of op de stadscamping. www.uitinmiddelburg.nl/nl/overnachten.htm Check bij de locatie van uw keuze of er maatregelen gelden in verband met het coronavirus.

Parkeren

Parkeer uw auto buiten het kernwinkelgebied, op een van de parkeerplaatsen of in de garages. Hier vindt u meer informatie over locaties en kosten.

Openbaar toilet

Middenin het kernwinkelgebied, achter de Markt vindt u het Zusterplein. Hier vindt u het Service Centrum van de stad, met onder andere een bewaakte fietsenstalling en een openbaar toilet. Andere openbare toiletten:

  • in Winkelcentrum Tref aan de Pottenbakkerssingel
  • Toiletcabine op het Damplein
  • Toiletcabine op het Hof van Tange.
  • In parkeergarage Kousteensedijk

Cultuur en attracties

Veel culturele instellingen en attracties open maar hebben een aangepaste werkwijze.  Check de website van de instelling die u wilt bezoeken wat de spelregels zijn. Vooraf reserveren is vaak nodig.

Wandelen

Buiten het kernwinkelgebied vindt u prachtige monumentale straten om doorheen te wandelen. Ook op de bolwerken is het heerlijk wandelen. Daarnaast vindt u mooie parken in de wijken en wandelroutes in het buitengebied. Hier is meestal genoeg ruimte.

Meer informatie

Wilt u alles nalezen en een plattegrond met handige informatie meenemen bij uw bezoek aan Middelburg? Download de folder Welkom in Middelburg (pdf, 501 kB). Download die Broschüre Wilkommen in Middelburg (pdf, 502 kB).

 

Meer online informatie

 

Gemeente Middelburg
https://www.zeelandveilig.nl/veelgestelde-vragen

Informatiepunt op de Markt: Tourist Info Middelburg


Zijn er vragen tijdens uw bezoek aan onze stad. Tourist Info Middelburg is te vinden op Markt 51 (in boekhandel de Drvkkery).