Actueel

Mijn Middelburg: Tim van Oostrom van Restaurant BEAUX

In de rubriek ´Mijn Middelburg’ vertellen Zeeuwen waar ze jou mee naartoe zouden nemen bij een bezoek aan Middelburg en omstreken. De tweede gast in deze rubriek is restauranteigenaar Tim van Oostrom, die in het voorjaar van 2021 de deuren opende van zijn restaurant BEAUX.

Na jaren te hebben gewerkt in verschillende Middelburgse lunchcafés en restaurants begon Tim dit jaar zijn eigen restaurant op Plein 1940. BEAUX staat in directe verbinding met modewinkel Bomont, die haar ingang aan de Markt heeft. In de zoektocht naar een uitbater kwam Tim op hun pad. “Bomont was op zoek naar een nog completere beleving in hun zaak, door winkelen en horeca samen te brengen. In hun zoektocht naar een exploitant kwamen we met elkaar in gesprek. Voor mij was het een prachtige kans om in mijn eigen stad een eigen zaak te kunnen beginnen.”

 

Wat wordt er geserveerd?

Elke dag serveert BEAUX een gevarieerd en uniek aanbod van ontbijt- en lunchgerechten. Daarnaast is het ook een fijne plek om te borrelen met heerlijke wijnen en bites. Van Holtkamp Croquetten  tot geroosterde wortels en gamba’s à la BEAUX. Op donderdagavond is het restaurant ook geopend voor een heerlijk diner. “We hebben iedere week een speciaal donderdagavondmenu met vernieuwende gerechten. Die vernieuwing maakt het voor ons leuk. We zijn altijd op zoek naar een goede balans tussen de moderne keuken en een aantal vertrouwde lunchgerechten. We leggen veel nadruk op groenten. We hebben gerechten met vlees en vis op de kaart, maar ook daarin speelt de groente een belangrijke rol.”

 

Middelburg volgens Tim

Als geboren en getogen Middelburger is Tim nog altijd trots op zijn stad. Maar ook op het Zeeuwse land.  “Middelburg is een mooie stad met heel veel historie. Het is een kleine stad, maar dat maakt het in mijn ogen juist zo leuk. Het is voor mij een beetje een kleinschalige versie van Amsterdam. Het is lang niet zo druk en zo groot als in de hoofdstad, maar dat maakt Middelburg juist een stuk toegankelijker.” 

Ook de Zeeuwse stranden hebben aan Tim een graag geziene gast. “Veel mensen vertrekken elke zomer naar de stranden van Italië of Griekenland, maar eigenlijk hebben we nergens mooiere en schonere stranden als in Zeeland. Middelburg heeft een daarin een centrale ligging; je bent nooit ver van het strand verwijderd.”

 

Top 3 favorieten Zeeuwse plekken

 1. Huis van Bloemen: “Deze bloemenwinkel staat onder de toeristen en bewoners vooral bekend om hun mooie creaties aan de voorgevel. Ook hebben zij het initiatief genomen om de Reigerstraat te versieren met kleurrijke paraplu’s. Hierdoor is het de meest gefotografeerde straat van Middelburg geworden. Huis van Bloemen is een fijne winkel, maar ook voor hun bijdrage aan de stad zijn ze aanwinst voor Middelburg.”

 2.  Cityhotel Wood: “Dit is niet alleen een mooi hotel, maar ook hebben ze een bijzonder restaurant. Deze noemen zij de The Green Room. Groenten staan hier centraal, vlees en vis zijn hier een bijgerecht. Cityhotel Wood is en mooie zaak met een vooruitstrevend menu. Zelf ben ik een groot fan van de moderne keuken, daarom vind ik The Green Room zeker een bezoekje waard! Ik stuur klanten die ’s avonds een lekker hapje willen eten vaak daarnaartoe. Je kan daar lekker en vernieuwend eten.”

 3.  Lekker eten in Westkapelle: “In de zomer is het vaak druk in Westkapelle, maar bij de restaurant De Zeezot en Bombaai Strandbar wordt nog echt de tijd genomen. De jonge eigenaren van Zeezot zijn erg creatief en vernieuwend in de keuken. Er wordt veel aandacht aan het eten besteed en dat kan je proeven. Bombaai is een moderne strandtent. Ze hebben hier een groot aanbod van lekker cocktails en gerechten. Er zitten bijzondere gerechten tussen, en dat maakt deze strandtent heel  uniek.  Dus begin eens met een drankje bij Bombaai Strandbar om daarna een lekker hapje te eten bij De Zeezot!”

  BEAUX!
  Plein 1940, 7
  Middelburg
  0118 - 226833
  www.beaux.info