Actueel

Mijn Middelburg: Arma Kleinepier

In de rubriek ´Mijn Middelburg’ vertellen Zeeuwen waar ze jou mee naartoe zouden nemen bij een bezoek aan Middelburg en omstreken. We trappen de serie af met Arma Kleinepier. Tien jaar lang runde ze MadWay - een tourbedrijf in Madrid, tot ze besloot terug te keren naar haar Zeeuwse roots. Sinds deze maand is ze de nieuwe manager van Tourist Info Middelburg.

 

Een eigen bedrijf in Madrid, dat klinkt te gek!

 

Dat was het ook! Samen met vijftien medewerkers hebben we onze gasten kennis laten maken met de verborgen schatten van Madrid. Via 100% op maat wandel- en fietstours en allerlei andere bijzondere arrangementen. Altijd op zoek naar de wijken, markten, winkels en restaurants die je niet in de boekjes terugvindt. Ik had het er ontzettend naar mijn zin, maar na tien jaar was het tijd om terug te keren naar Zeeland, waar ik tot mijn achttiende heb gewoond.

 

Waarom wilde je vooral terug naar Zeeland?


Voor mijn familie, maar natuurlijk ook vanwege de prachtige omgeving. Er zijn in Nederland bijna geen plekken met zoveel natuurlijke diversiteit als Zeeland. Alleen al op het eiland Walcheren vind je zee, strand, bos, duin en polder op fietsafstand van elkaar. Met precies in het midden een prachtige historische en culturele stad als Middelburg. Middelburg is de as in het wiel. Stad en land versterken elkaar hier enorm.

 

Wat maakt Middelburg volgens jou zo mooi?


Natuurlijk heeft de stad veel te danken aan zijn historische binnenstad en de monumenten. Maar de stad onderscheidt zich in mijn ogen door de eigenheid en de verrassing. De speciaalzaken springen er echt uit. Veel daarvan zijn volstrekt uniek. Die eigenheid zie je ook terug in de horeca. Je proeft aan alles dat er liefde en originaliteit in zit. Sommige plekken kun je haast niet missen en andere zijn wat meer verborgen. Juist die verborgen kant laat ik onze bezoekers graag ontdekken. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen!

 

Welke 3 tips geef je mee  aan de bezoekers van de stad?

 

1. Middelburg vanaf het water


Wanneer ik vrienden van buiten Zeeland over de vloer heb dan neem ik ze vaak mee op een rondvaart door de grachten (www.rondvaartmiddelburg.nl). Vanaf het water beleef je de stad echt op een andere manier. Je kunt bij Rondvaart Middelburg ook open kano’s huren. Of ga suppen (stand up paddling) bij Supper Middelburg (www.suppermiddelburg.nl)


2. De Brouwerijpoort


In de categorie ‘verborgen parels’: tussen de Bogardstraat en de Wagenaarstraat bevindt zich een prachtig groen binnenplaatsje met aan drie kanten een steegje ernaartoe. Je zit er heerlijk, maar je moet het maar net weten! De ingang vanaf de Wagenaarstraat heet de Brouwerijpoort, vernoemd naar brouwerij De Drye Tonnekens die hier van 1620 tot omstreeks 1760 was gevestigd.

 

3. De natuur in!


Middelburg is omringd door het mooist denkbare achterland. Ik wandel graag met vrienden en familie in het natuurgebied Oranjezon (Vrouwenpolder), de bossen van de Manteling (Oostkapelle) of de duinen van Dishoek (nabij Vlissingen). Ieder gebied is totaal anders, maar ze zijn allemaal even betoverend.