Notice: Undefined index: HTTP_USER_AGENT in /home/dedrvhy27/domains/uitinmiddelburg.nl/public_html/templates/uitinmiddelburg.nl/blocks/head.php on line 23
Stadswandelingen
Back zien & doen stadswandelingen
Stadswandelingen
Stadswandelingen

Zomaar wat wandelen door Middelburg levert altijd mooie ervaringen op. Maar u kunt natuurlijk ook een prachtige uitgestippelde route wandelen met een stadsgids. Dan weet u zeker dat u niet aan de belangrijkste plekken voorbij loopt. Daarnaast krijgt u de mooiste verhalen te horen over de geschiedenis van de stad. U zult Middelburg in een heel ander perspectief zien!

Het laatgotische stadhuis van Middelburg wordt alom gezien als een van de mooiste monumenten van Nederland. Wandel met een gids van de Tourist Shop door de prachtige zalen en aanschouw de oude meubelen, schilderijen en wandtapijten. U hoort alles over de veelzijdige geschiedenis van dit prachtige monument.

 

Bezoek de 16e eeuwse wandtapijten van het Zeeuws Museum en de wandtapijten van het Stadhuis samen met een korte stadswandeling door Middelburg. U start in het Stadhuis aan de Markt in Middelburg. Reserveren is noodzakelijk.

Ervaar historisch Middelburg van haar mooiste kant. Wandel met een gids door de monumentale binnenstad, onder de hoge abdijtorens en door de schilderachtige steegjes. Laat u verrassen door de grootste schoonheid in de kleinste details. De gids van de Tourist Shop zorgt ervoor dat u niets mist.

stadswandelingen

 • Stadswandeling 1
  Dit boekje van Peter Sijnke neemt u mee langs beroemde namen uit de Middelburgse stadsgeschiedenis. Bijvoorbeeld Jacob Cats, Pieter Cornelis Boutens en Etty Hillesum. Wandel van Markt tot Molenwater en van Koepoort tot Abdijplein. Langs de mooiste straten, panden en verhalen.
 • Stadswandeling 2
  Er is een Middelburg van vóór en van na 1940. De verwoestingen door het Duitse leger vormen een belangrijke scheidslijn in de stedelijke geschiedenis. Met dit boekje bekijkt u de Middelburgse binnenstad vanuit beide perspectieven.
 • Stadswandeling 3
  Het derde wandelboekje van Peter Sijnke neemt u mee naar de zeventiende-eeuwse glorietijd van Middelburg. De stad vormde de tweede VOC-haven van het land. Een tijd van handel, voorspoed en economische macht. Dit boekje gidst u langs kaaien, pakhuizen en de woningen van belangrijke kooplieden en regenten. Stuk voor stuk tastbare herinnering aan een gouden periode.
 • Ga er zelf op uit!
  Met de wandelboekjes van de Tourist Shop (€2,50) kunt u zelf op pad in Middelburg. Langs de huizen waar beroemde Middelburgers hebben gewoond, of langs de sporen van de Tweede Wereldoorlog. De eerste drie edities kunt u hiernaast bekijken. Ga met uw muis over de boekjes voor meer informatie!