Notice: Undefined index: HTTP_USER_AGENT in /home/dedrvhy27/domains/uitinmiddelburg.nl/public_html/templates/uitinmiddelburg.nl/blocks/head.php on line 23
Parkeren
Back praktisch parkeren
Parkeren
Parkeren

Op de toegangswegen naar het stadscentrum staan borden met daarop de P-route. Deze route leidt u snel naar de verschillende parkeerterreinen en parkeergarages.

Parkeerplaatsen

P3 Parkeergarage Geere € 1,20 Onbeperkt
P4 Parkeergarage Kousteensedijk € 1,20 Onbeperkt
P6 Parkeergarage Achter de Houttuinen € 1,20 Onbeperkt
P7 Parkeergarage Kanaalweg € 1,20 Onbeperkt
P10 Parkeerplaats Kanaalweg € 1,70 1 dag
P1 Parkeerplaats Hof van Tange € 1,70 1 dag
Molenwater (pleintje) € 1,70 4 uur /
P5 Parkeerplaats Damplein € 2,00 4 uur
P8 Loskade € 1,70 5 dagen
P9 Oude Veerseweg
Camperparkeerplaatsen Hof van Tange (5 stuks) € 1,70, dagkaart € 9,50 1 dag
Camperparkeerplaatsen Kanaalweg (3 stuks) € 1,70, dagkaart € 9,50 1 dag

Tarieven centrum

Het parkeren op straat in het centrum van de stad kost € 2,00 of € 1,70 per uur, afhankelijk van de locatie.

Wij raden u aan om bij een bezoek aan Middelburg uw auto in een parkeergarage te parkeren. De parkeergarages zijn via de P-route goed bereikbaar en bevinden zich dicht bij het centrum. De parkeergarages zijn 24 uur per dag, gedurende het gehele jaar open. In de parkeergarages is betaald parkeren van kracht van maandag t/m zaterdag van 8.00 t/m 18.00 uur en donderdag van 8.00 t/m 21.00 uur. Parkeren in een parkeergarage is altijd goekdkoper dan op straat.

Binnenstad

In de gehele binnenstad mag u alleen parkeren in de duidelijk gemarkeerde parkeervakken. Het tarief en wanneer er betaald moet worden staat aangegeven op de parkeerautomaat. Bij de parkeerautomaat moet u een kaartje kopen en deze duidelijk zichtbaar achter uw voorruit leggen. De maximale parkeertijd varieert per locatie (zie tarieventabel). Dit geldt niet voor parkeergarages.

Blauwe zone

Net buiten de binnenstad kunt u uw auto in een zogenoemde blauwe zone parkeren. Dit is een gebied waar u met een blauwe parkeerschijf uitsluitend aan de blauwe streep maximaal twee uur mag parkeren. Deze schijf is onder andere verkrijgbaar bij de ANWB.

Parkeerplaatsen gehandicapten In Middelburg is een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor gehandicapten. Bent u in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart, dan kunt u zonder te betalen parkeren op deze algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Let op: plaats uw gehandicaptenparkeerkaart en uw parkeerschijf met uw tijdstip van aankomst duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Waar aangegeven door een onderbord bedraagt de maximale parkeertijd drie uur. Parkeert u met een gehandicaptenparkeerkaart op een reguliere parkeerplaats, dan geldt het normale tarief. U moet dan ook een kaartje uit de parkeerautomaat halen.

Informatie

Heeft u nog vragen over parkeren in Middelburg, neem dan contact op met gemeente Middelburg, tel. (0118) 675 741 of kijk op www.middelburg.nl

(tekst: gemeente Middelburg)